Det viktigaste, mest värdefulla

Det mest värdefulla vi har är varandra. Om du någon gång råkat ut för något som får jorden att på en sekund, rämna under fötterna, så kommer det direkt en känsla av att var har jag de mina !

Jag har själv upplev det.

Att jag direkt vill ta mina älskade i min famn och hålla dem hårt. För jag vet att allt annat just då är oviktigt. Bilen, huset, den nya soffan, kristallglasen…..de betyder inget alls i detta nuläge. Men…..Bilderna på barnen, familjen, gammelmormor osv. DOM är fortfarande viktiga. Jag har tänkt ut att om det skulle börja brinna i vårt hus så skulle jag först rädda (förutom de i vår familj  inkl.djuren) fotoalbum, förstoringar och sen datorn med alla bildfiler i. Jag försöker ”mata” in dom tankarna så att de ska komma per automatik om branden skulle starta och det gick snabbt med den.

Jag vill trycka på att vi bör tänka ett steg längre när det gäller bilderna. Våra minnen. Framkalla bilder och sätt i album så de finns kvar. Nu finns de flesta i telefonen, på datorn och i ”molnet”.

Håll med om att det är det mysigt att bläddra i ett album. Däri kan det finnas minnen från en tjugoårsperiod. Själv fick mina barn sitt egna album då de fyllde 18 år. Bilder från sin mors gravidmage/förlossning /nyfödd osv ändå till studentbilder. Både egentagna samt ateljébilder från fotografen finns med i albumen.

Jag är ganska trött på att vänta på allt detta letande bland tusentals bildfiler för att finna åt just ett speciellt foto som man vill visa någon. Ofta blir det…”Äh..jag får visa det en annan gång”

Tänk då att i stället ta fram albumet och bläddra fram bilden. Men i och för sig bär man inte omkring albumet på stan så då är det bra att det finns på telefonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *